– Factory Zero bezet plaats 5 in de MKB Innovatie Top 100 (2018) –

26 september 2018

TIEL,  Factory Zero is op de 5de plaats geëindigd in de MKB Innovatie top 100. Dit met de vergaande integratie en innovatie van losse bouw- en installatieproducten. De iCEM (Integrated Climate and Energy Module) wordt op een slimme manier geassembleerd in een fabriek en kan binnen een uur worden aangesloten op de bouwplaats wat staat voor de toekomst in de bouw.

De door Factory Zero eigen ontwikkelde module combineert bestaande producten en componenten op een slimme manier. De installatie onderscheidt zich door compactheid, plug- and play aanpak, monitoring en de aansturing met slimme algoritmes. Daarmee is het een oplossing om gasloos wonen sneller en goedkoper in zowel nieuwbouw als bestaande woningen mogelijk te maken en een forse CO2 besparing te realiseren. Door op gestandaardiseerde manier modules te bouwen in de fabriek biedt het ook nog eens een oplossing voor de leegloop van vakmensen op de bouwplaats.

Bij goed geïsoleerde woningen zal de installatie door de efficiency van de warmtepomp zelfs in koude winterdagen niet meer vermogen dan een koffiezetapparaat gebruiken om de hele woning warm te houden en van frisse gezonde lucht te voorzien. Zo ontstaat er geen probleem in het elektriciteitsnet en is een zeer lage energierekening gegarandeerd.

Jan Willem van de Groep zegt hierover “Een mooie aanmoedigingspositie deze plek op de lijst. Dit was echter nog geen rocket-science en vanuit onze optiek nog niet heel bijzonder innovatief, de ideeën die op de innovatie roadmap staan zijn dat des te meer, dus we komen hier zeker weer terug!”

Voor meer informatie kijkt u op www.factoryzero.nl

– Oprichter Factory Zero wint prestigeuze World Green Building Council Award –

11 juni 2018

Mede oprichter van Factory Zero Jasper van den Munckhof is gisteravond in Toronto door de World Green Building Council onderscheiden met de David Gottfried Global Green Building Entrepreneurship Award. Deze award onderscheid personen wiens bijdragen aan groen bouwen bijzonder baanbrekend zijn in combinatie met sterk ondernemerschap. Lees verder.

– Nieuwe woninginstallatie voor gasloos bouwen –

15 april 2018

De nieuwe variant van Factory Zero’s iCEM wordt deze week gelanceerd op Building Holland. De module maakt het voor iedere ontwikkelaar eenvoudig om gasloze nieuwbouwwoningen te bouwen. Alle installatie onderdelen zijn compact geïntegreerd in een kast van nog geen vierkante meter en past in iedere laagbouwwoning. Lees verder.

– Nieuwe buitenmodules, versie 1,1 geplaatst –

21 december 2017

Onze eerste iCEM1.1 is door Renolution gebruikt voor de Nul op de Meter renovatie van twee woningen in Elsendorp in opdracht van woningcorporatie Goed Wonen uit Gemert.

– Primeur! Eerste energiemodules geplaatst bij NOM-woningen Herveld –

7 september 2017

De eerste vier energiemodules zijn geplaatst bij 4 NOM-woningen in Herveld. 

PERSBERICHT iCEM – WStValburg

– Afstudeerders geslaagd –

19 juni 2017

De vier afstudeerders van Factory Zero zijn gisteren geslaagd! Alle vier hadden ze goede presentaties waar de docentbegeleiders van onder de indruk waren. Ze deden onderzoek naar zeer relevante zaken met betrekking tot Nul-op-de-Meter.

Tweet JW vd Groep

– Cobouw publiceert artikel over iCEM –

31 mei 2017

/met-dit-nieuwe-apparaat-kan-zelfs-oela-loempa-energieneutrale-woning-maken/

cobouw.nl/met-dit-nieuwe-apparaat-kan-zelfs-oela-loempa-energieneutrale-woning-maken/

– PERSBERICHT –

31 mei 2017

Grote order van Dura Vermeer voor start-up Factory Zero.

PERSBERICHT iCEM – Dura Vermeer