De iCEM is oorspronkelijk ontworpen als stekker-klare oplossing voor de renovatie van grondgebonden en portiekwoningen. Dankzij de vele afwerkingsmogelijkheden en compacte vormgeving is het mogelijk om binnen één werkdag een volledig nieuwe energievoorziening te realiseren voor verwarming, balansventilatie met warmteterugwinning, warm tapwater, monitoring en omvorming van zonenergie van pv-panelen. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de totaalpropositie van de aanbieder.

Toepassing in renovatie kan zowel in onbewoonde als in bewoonde staat. Voor renovatietrajecten betekent de toepassing – of beter gezegd de inpassing – van de iCEM in het totaalconcept dat omschakeling van verwarming met aardgas naar all-electric binnen een dag(deel) mogelijk is. Door de modulaire opbouw van de unit is gefaseerde plaatsing ook mogelijk. De projectplanner houdt zo volledige regie over de uitvoering.

Voor de bewoner betekent de toepassing van de iCEM minimale impact in de woning. Snelle plaatsing en eenvoudige stekkerklare aansluitingen betekenen snel weer kunnen beschikken over verwarming, warm tapwater en verse binnenlucht. Autonome regelingen zorgen ervoor dat systemen direct functioneren op basis van pre-settings die naderhand naar believen kunnen worden ingesteld. De iCEM wordt standaard geleverd met een display – te plaatsen in de woonkamer – voor bediening van de hoofdsystemen en inzicht in energieopwekking en verbruik.

Welk type iCEM voor welke situatie het meest geschikt is vertellen wij je graag in een persoonlijk gesprek. Welke iCEM je ook kiest weet je jezelf verzekerd van: nieuwste technologie, meest energiezuinige oplossing in zijn soort, laagste initiële prijsstelling en TCO en kleinste ruimtebeslag in of buiten de woning.