De energiemodules van Factory Zero worden regelmatig geüpdatet via de 4G verbinding in de energiemodule. Nieuwe functies worden toegevoegd en bestaande functies worden verbeterd. De software updates worden volledig automatisch uitgevoerd op basis van beschikbaarheid, locatie en configuratie. Een update wordt vooraf aangekondigd per e-mail of nieuwsbrief. De update van juni 2020 zorgt voor verbeterde gebruikerservaring en beter beheer op afstand.

Koeloptie aanzetten op display

Als je module is uitgevoerd met een koelfunctie kun je deze op het display bedienen door middel van het blauwe huisje (koelen). Wanneer je weer wilt verwarmen druk je op rode huisje (verwarmen). Heeft je module geen koelfunctie en wil je deze wel graag toevoegen neem dan contact op via service@factoryzero.nl

Automatische sturing op vocht

De energiemodules geleverd voor augustus 2020 zijn uitgevoerd met een Tongdy voor het meten van CO2 en luchtvochtigheid in de afgevoerde lucht. De balansventilatie in de energiemodule stuurt al automatisch op CO2 . Na de update stuurt de iCEM ook automatisch op luchtvochtigheid, dit betekent dat je de ventilatie niet meer handmatig hoger moet zetten wanneer bijvoorbeeld gaat douchen.

Uitzetten ventilatie op display bij calamiteit

Wanneer ramen en deuren gesloten moeten worden bij een calamiteit moet ook de ventilatie uitgeschakeld worden. Dit doe je nu op het derde scherm van het display.

Temperatuur thermostaat in te stellen in nachtstand

Na de software update is de thermostaat op het display ook aanpasbaar in de nachtstand.

Geen inzicht in verbruik en opwek wanneer geen abonnement afgesloten

Als er geen abonnement is afgesloten heb je geen inzicht in verbruik en opwekking van energie. Ook de 4G verbinding schakelt uit. Beheer op afstand is niet meer mogelijk. Er is geen verbinding meer tussen Factory Zero en de module. Wil je blijvend inzicht en beheer op afstand mail dan service@factoryzero.nl voor de mogelijkheden.